Sale!

Tiparet Etnokoreologjike Të Folklorit Shqiptar

Tiparet etnokoreologjike të folklorit shqiptar shfaqen në një vëllim të vetëm të botuar në dy gjuhë, shqip dhe
anglisht. Frymëzimi im personal dhe tepër i përzemërt bëri që ky libër të promovohet e të lihet në shenjë
kujtimi dhe urate për 100-vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë. Ndihem vërtet shumë e lumtur që pas dy vëllimeve
të mia monografike mbi kërcimin modern, të jem autore edhe e këtij vëllimi patriotik shqiptar. Ky libër, mbi të
gjitha, mbart vlera koreografike, të cilat në brendësinë e krijimit të tyre e bëjnë vallen më harmonike dhe më
tradicionale. Historia e popullit tonë shqiptar ka lindur me vetë popullin e lashtë dhe njëkohësisht kultura e tij
e pasur e artit pamor, zanor dhe vizual kanë pasuruar metodën e të menduarit bukur, të kërcyerit bukur dhe të
jetuarit bukur.

$12.00
Quick View
Add to cart